Mene je najprej očaral izgled te zanimive jedi. V folijo zavit file ribe, okrašen s trakci raznobarvne zelenjave. To je lahka jed nežnega okusa, kot nalašč za večerjo pred televizijo :)
Sestavine (2 osebi):
Postopek:
Pečico segrejemo na 200 °C. Por narežemo na kolobarčke in ga dobro operemo. Korenček narežemo na tanke trakce, prav tako papriko.
Pripravimo dva kosa alu folije, ki naj bosta dvakrat večja od fileja ribe. Na vsak kos položimo file, in vsakega posujemo z zelenjavo. Čez zdrobimo koriander, sojino omako, limonin sok ter začinimo s soljo in poprom. Zavijemo vsebino, tako da je notri še vedno veliko zraka. Tako se bo vsebina lepo dušila. Obe ribi damo na pekač in v pečici pečemo 15-20 minut.
Nekaj minut preden je riba gotova skuhamo rezance (prelijemo jih z vrelo vodo za kakšno minuto). Odcedimo jih in jih rahlo prepražimo (2-3 minute) na vroči ponvi z malo kokosovega masla. Zaničimo jih s poprom, soljo ter čilijem. Na koncu po želji dodamo še sojino omako.
Sestavine (2 osebi):
- 2 ribja fileja
- 1 manjši por
- 1 srednje velik korenček
- 1 manjša rdeča paprika
- 1 strok česna
- 1 limona
- čili v prahu
- ingver v prahu
- sojina omaka
- ščep koriandra
- 150g riževih rezancev
- sol in poper
- alu folija
Postopek:
Pečico segrejemo na 200 °C. Por narežemo na kolobarčke in ga dobro operemo. Korenček narežemo na tanke trakce, prav tako papriko.
Pripravimo dva kosa alu folije, ki naj bosta dvakrat večja od fileja ribe. Na vsak kos položimo file, in vsakega posujemo z zelenjavo. Čez zdrobimo koriander, sojino omako, limonin sok ter začinimo s soljo in poprom. Zavijemo vsebino, tako da je notri še vedno veliko zraka. Tako se bo vsebina lepo dušila. Obe ribi damo na pekač in v pečici pečemo 15-20 minut.
Nekaj minut preden je riba gotova skuhamo rezance (prelijemo jih z vrelo vodo za kakšno minuto). Odcedimo jih in jih rahlo prepražimo (2-3 minute) na vroči ponvi z malo kokosovega masla. Zaničimo jih s poprom, soljo ter čilijem. Na koncu po želji dodamo še sojino omako.
Všeč!
OdgovoriIzbrišiZanimiv recept. Bo danes na jedilniku :).
OdgovoriIzbriši