Sladkasta čebula, sir in popečeni koščki kruha. Nasitna in hitra jed, ki bo pustila pečat na vas. Pogreje vas in očara z zanimivim okusom. Želeli si boste, da bi jo naredili več :)
Sestavine (2 osebi):
Postopek:
V visoki posodi 3-4 minute pražimo koščke pancete, da začnejo dobivati rjavkasto barvo. Nato jih vzamemo iz ponve in shranimo. V posodo nato damo kokosovo maslo in na njem prepražimo čebulo in česen okoli 5 minut. Dodamo vodo in kocko ter zavremo. Na zmerni temperaturi kuhamo 15 minut. Rezine kruha narežemo na kocke in jih v ponvi brez maščobe popečemo, da postanejo hrustljave. V juho stresemo panceto ter jo začinimo s soljo in poprom. Nato jo nalijemo v skodelice in okrasimo s popečenimi kruhki in sirom. Naj vam tekne!
Sestavine (2 osebi):
- 30g pancete (pršuta, slanine) narezane na kockice
- 2 veliki beli ali navadni čebuli, narezani na tanke kolobarčke
- 3 stroki česna, stisnjeni ali naribani
- približno 400 ml vode
- kokošja ali zelenjavna kocka
- 2 rezini kruha, popečeni in narezani na kocke
- 1 žlička kokosovega olja
- 30g naribanega sira
- sol in poper
Postopek:
V visoki posodi 3-4 minute pražimo koščke pancete, da začnejo dobivati rjavkasto barvo. Nato jih vzamemo iz ponve in shranimo. V posodo nato damo kokosovo maslo in na njem prepražimo čebulo in česen okoli 5 minut. Dodamo vodo in kocko ter zavremo. Na zmerni temperaturi kuhamo 15 minut. Rezine kruha narežemo na kocke in jih v ponvi brez maščobe popečemo, da postanejo hrustljave. V juho stresemo panceto ter jo začinimo s soljo in poprom. Nato jo nalijemo v skodelice in okrasimo s popečenimi kruhki in sirom. Naj vam tekne!
Ni komentarjev:
Objavite komentar