četrtek, 31. januar 2013

Toskanska čebulna juha

Sladkasta čebula, sir in popečeni koščki kruha. Nasitna in hitra jed, ki bo pustila pečat na vas. Pogreje vas in očara z zanimivim okusom. Želeli si boste, da bi jo naredili več :)


Sestavine (2 osebi):
  • 30g pancete (pršuta, slanine) narezane na kockice
  • 2 veliki beli ali navadni čebuli, narezani na tanke kolobarčke
  • 3 stroki česna, stisnjeni ali naribani
  • približno 400 ml vode
  • kokošja ali zelenjavna kocka
  • 2 rezini kruha, popečeni in narezani na kocke
  • 1 žlička kokosovega olja
  • 30g naribanega sira
  • sol in poper

Postopek:
V visoki posodi 3-4 minute pražimo koščke pancete, da začnejo dobivati rjavkasto barvo. Nato jih vzamemo iz ponve in shranimo. V posodo nato damo kokosovo maslo in na njem prepražimo čebulo in česen okoli 5 minut. Dodamo vodo in kocko ter zavremo. Na zmerni temperaturi kuhamo 15 minut. Rezine kruha narežemo na kocke in jih v ponvi brez maščobe popečemo, da postanejo hrustljave. V juho stresemo panceto ter jo začinimo s soljo in poprom. Nato jo nalijemo v skodelice in okrasimo s popečenimi kruhki in sirom. Naj vam tekne!

Ni komentarjev:

Objavite komentar