petek, 15. februar 2013

Špinačna (Popaj) lazanja

Obožujem špinačo! Nič nimam sicer proti mesni lazanji, vendar je tale prava pravcata popestritev jedilnika. Hitro in slastno! Glede na to, da je po originalnem receptu to precej močna jed (sir, bešamel, smetana), sem se ga odločila nekoliko preurediti.



Sestavine (2 osebi):
  • 250 g testenin za lazanjo
  • 300 g špinače
  • 1 dl kisle smetane
  • 1 jajce
  • 250 g skute
  • po želji malo sira za posip
  • sol, poper, peteršilj 


Postopek:

Špinačo odtajamo, nekoliko ohladimo ter ji primešamo kislo smetano, jajce ter skuto. Začinimo po okusu. Pekač malo namastimo s kokosovim maslom ter začnemo zlagati. Najprej testo, špinačo in nako naprej dokler ne zmanjka sestavin. Na vrhu po želji posujemo malo sira ali namažemo kislo smetano. Pečemo v pečici pri 180°C okoli pol ure. Poleg se prileže paradižnikova solata ali rdeča pesa.

Ni komentarjev:

Objavite komentar