petek, 15. februar 2013

Torta s špinačo in piščancem

Špinača, njam! Ta jed je na nek način podobna lazanji, vendar namesto testenin uporabimo palačinke. Izgleda blazno zanimivo, sploh potem ko jo narežeš na kose. Hitro pripravljena zadevica, ki ne zahteva veliko kuharskega znanja, pa še sestavine se vedno najdejo doma :)




Sestavine (2 osebi):
  • Palačinke:
    •  60-70 g polnozrnate moke
    • 1 jajce
    • 130-140 ml mleka
    • ščepec muškatnega oreščka
    • ščepec soli
  • Nadev:
    • 400 g špinače
    • 200 g piščančjega fileja
    • 200 g posnete skute
    • dve žlici sesekljanega peteršilja
    • ščepec soli
    • ena srednje velika rdeča čebula

Postopek:

V mešalniku zmešajte moko, jajčne rumenjake, mleko, sol in muškatni orešček. Stepite jajčne beljake in jih dodajte v maso. Iz nastale mase specite palačinke.

V ponvi popecite piščanca, dodajte špinačo in mlado čebulo. Ko je zelenjava na pol zdušena jo odstranite z ognja in ji dodajte še skuto in peteršilj. Posolite po okusu.

Zdaj pa k torti :) Pri palačinkini torti začnite s palačinko, nanjo dodajte nadev, jo pokrijte z naslednjo palačinko in tako dalje dokler ne zmanjka palačink.

Torto pecice na 180 °C približno 25 minut.

Ni komentarjev:

Objavite komentar