petek, 15. februar 2013

Piščančji zvitki z bučkami in mocarelo

Odlično in lahko kosilo ali večerja. Peče se v pečici, kar pomeni manj umazane posode :) Tole enostavno morate poizkusiti. Poleg lahko postrežete kvinojo ali bulgur, ali pa smo zvrhano skledo zelene solate. Pa naj vam tekne! :)

 

Sestavine (1 pekač):
  • Zvitki: 
    • 4 kosi piščančjih prsi
    • 1 srednje velika naribana bučka
    • 125 g mocarele
    • 50 g parmezana
    • sol in poper po okusu
    • 4 stroki česna
    • malo olivnega olja
  • Paniranje:
    • sok ene manjše limone
    • 2 žlici olivnega olja
    • 2 žlici naribanega parmezana
    • pol skodelice krušnih drobtin

Postopek:

Piščančje prsi splaknite in osušite. Vsak kos rahlo potolcite, da se stanjša. Začinite po okusu.

V kozico dajte malo olivnega olja in prepražite drobno sesekljani česen (minuto ali dve). Bučko operite in naribajte, ter zmešajte skupaj s česnom in naribanim parmezanom. Rahlo mešajte nekaj minut, da bučke izpustijo vodo. Začinite po okusu.

Sok, ki so ga bučke izpustile shranite v drugo skodelico (lahko vse skupaj precedite, ali samo previdno odlijete sok). Zmes iz bučk damo na stran, da se malo ohladi, nato pa dodamo naribano mocarelo in dobro premešamo.

V sok iz bučk dodamo 2 žlici olivnega olja in malo limoninega soka. V to omako bomo pomakali zvitke pred paniranjem.

Na vsak kos piščanca damo žlico nadeva, ga razporedimo po celem zrezku in zvijemo. Vsak zvitek pomočite v prej narejeno omako ter povaljajte v krušne drobtine in parmezan.

Zvitke zložite v rahlo pomaščen pekač (priporočam kokosovo maslo :)) ter jih prelijte s preostankom omake.

Pecite okoli 40 minut na 220°C dokler niso lepo, zlatorumeno zapečene :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar