Odlično in lahko kosilo ali večerja. Peče se v pečici, kar pomeni manj umazane posode :) Tole enostavno morate poizkusiti. Poleg lahko postrežete kvinojo ali bulgur, ali pa smo zvrhano skledo zelene solate. Pa naj vam tekne! :)
Sestavine (1 pekač):
Sestavine (1 pekač):
- Zvitki:
- 4 kosi piščančjih prsi
- 1 srednje velika naribana bučka
- 125 g mocarele
- 50 g parmezana
- sol in poper po okusu
- 4 stroki česna
- malo olivnega olja
- Paniranje:
- sok ene manjše limone
- 2 žlici olivnega olja
- 2 žlici naribanega parmezana
- pol skodelice krušnih drobtin
Postopek:
Piščančje prsi splaknite in osušite. Vsak kos rahlo potolcite, da se stanjša. Začinite po okusu.
V kozico dajte malo olivnega olja in prepražite drobno sesekljani česen (minuto ali dve). Bučko operite in naribajte, ter zmešajte skupaj s česnom in naribanim parmezanom. Rahlo mešajte nekaj minut, da bučke izpustijo vodo. Začinite po okusu.
Sok, ki so ga bučke izpustile shranite v drugo skodelico (lahko vse skupaj precedite, ali samo previdno odlijete sok). Zmes iz bučk damo na stran, da se malo ohladi, nato pa dodamo naribano mocarelo in dobro premešamo.
V sok iz bučk dodamo 2 žlici olivnega olja in malo limoninega soka. V to omako bomo pomakali zvitke pred paniranjem.
Na vsak kos piščanca damo žlico nadeva, ga razporedimo po celem zrezku in zvijemo. Vsak zvitek pomočite v prej narejeno omako ter povaljajte v krušne drobtine in parmezan.
Zvitke zložite v rahlo pomaščen pekač (priporočam kokosovo maslo :)) ter jih prelijte s preostankom omake.
Pecite okoli 40 minut na 220°C dokler niso lepo, zlatorumeno zapečene :)
Ni komentarjev:
Objavite komentar