ponedeljek, 22. april 2013

Piščančja enchilada

Mehiške zadeve obožujem, ker imam rada pekoče in paradajzasto :) Tale zadevica se mi zdi posebej zanimiva zaradi kremastega, jogurtovega nadeva in pekoče paradižnikove polivke. Tortilje pač. Lahko jih pripravite na 1001 način. Čisto po svojem okusu.



Sestavine (4 osebe):

  • 250 g piščančjih prsi
  • 2 manjši čebuli
  • 4 stroki česna
  • 2 pekoča čilija ali čili v prahu
  • 1 konzerva pelatov
  • pol žličke koriandra v zrnu ali 1 žlička svežega koriandra
  • 300 ml gostega jogurta (npr. čvrsti jogurt)
  • 150 g lahkega sira (lahka livada, lahki jošt ipd.)
  • sol, poper
  • kokosovo maslo/repično olje
  • 6 tortilj


Postopek:

Piščančje fileje operemo in jih v kropu kuhamo 10 minut. Odstavimo, da se nekoliko ohladijo. Medtem drobno nasekljamo čebulo in česen. Prepražimo čebulo, dodamo česen in pustimo da zadiši, nato dodamo še čili, sol, koriander in pelate. Pustimo, da se omaka zgosti. Ohlajene piščančje prsi narežemo na drobne kockice in v skledi zmešamo z jogurtom in sirom ter po okusu začinimo s soljo in poprom. Pečico segrejemo na 180 °C. Tortilje (po potrebi jih zmehčamo v pečici) nadevamo z jogurtovo maso, zvijemo v rolice in polagamo v rahlo namaščen pekač (naj se stiskajo skupaj). Vse skupaj prelijemo s paradižnikovo omako, pokrijemo z alu folijo in za 20-25 minut postavimo v pečico. Boljše so, če malo postojijo. Dober tek!

Ni komentarjev:

Objavite komentar