Od kar pomnim, sem na pico dajala pasirane pelate, začinjene s soljo, poprom in origanom. Bog ne daj kečapa - se mi potem zdi, kot da jem sladico :) No, odkar kupujem nesladkan kečap (nora sem na paradižnik), bi mogoče z njim še šlo, vendar sem odkar sem poizkusila pico s to bogato omakico, pelate črtala s seznama. Karkoli boste že dali gor, osnova je najbolj pomembna!
Sestavine:
Postopek:
Na olju prepražimo drobno nasekljano čebulo, dodamo česen ter mešamo dokler ne zadiši. Dodamo nariban korenček, premešamo in dodamo začimbe (sol, poper, origano, timijan) ter paradižnikov koncentrat. Malo podušimo ter dodamo pelate. Kuhamo približno 15 minut oziroma dokler se mešanica ne zgosti (ne sme biti redka!) Kot alternativo pelatom seveda lahko uporabimo tudi sveže paradižnike, ki pa se morajo zaradi večje vsebnosti vode kuhati nekoliko dlje, da dobimo res gosto omakico. Seveda vmes poizkusite in omako začinite po svojem okusu. Na pici pa z njo nikar ne pretiravajte, dovolj je, da je testo dokaj na tanko prekrito z omako. V hladilniku jo lahko hranite do enega tedna, v skrinji pa kar nekaj mesecev.
Sestavine:
- kokosovo maslo/repično olje
- 3 stroki česna
- 2 manjši čebuli
- 1 srednje velik korenček
- 400 g pelatov
- 1 jedilna žlica paradižnikovega koncentrata
- 1 čajna žlička posušenega origana
- ščepec timijana
- sol
- sveže mleti poper
Postopek:
Na olju prepražimo drobno nasekljano čebulo, dodamo česen ter mešamo dokler ne zadiši. Dodamo nariban korenček, premešamo in dodamo začimbe (sol, poper, origano, timijan) ter paradižnikov koncentrat. Malo podušimo ter dodamo pelate. Kuhamo približno 15 minut oziroma dokler se mešanica ne zgosti (ne sme biti redka!) Kot alternativo pelatom seveda lahko uporabimo tudi sveže paradižnike, ki pa se morajo zaradi večje vsebnosti vode kuhati nekoliko dlje, da dobimo res gosto omakico. Seveda vmes poizkusite in omako začinite po svojem okusu. Na pici pa z njo nikar ne pretiravajte, dovolj je, da je testo dokaj na tanko prekrito z omako. V hladilniku jo lahko hranite do enega tedna, v skrinji pa kar nekaj mesecev.
Ni komentarjev:
Objavite komentar