ponedeljek, 22. april 2013

Piščančji zvitki s česnom in limono

Kitajske "vok" zadevice so zanimive, nenavadne in ponavadi tudi okusne. Marsikdaj me sicer zmoti preveč sladkast okus, ampak tale recept je res dober in enostaven. Če si kdaj zaželite nekaj nenavadnega s tem ne morete zgrešiti.


Sestavine (2 osebi):

  • 2 fileja piščančjih prsi
  • 25 g masla
  • 2 stroka česna
  • 2 jušni žlici svežega, drobno sesekljanega koriandra
  • malo repičnega olja ali kokosovega masla
  • nastrgana lupinica limone
  • sok ene limone
  • 15 g rjavega sladkorja (melasa)
  • priloga: kuhan bulgur ali pečena polenta


Postopek:

Fileja damo med dva kosa peki papirja in ju previdno zvaljamo, da dobimo slab centimeter debele zrezke. Naribamo česen in ga zmešamo z maslom in koriandrom ter z mešanico namažemo oba fileja. Zvijemo ju in pričvrstimo z zobotrebci. Boljši nadomestek za zobotrebce so silikonske vrvice, ki se dobijo prav za pripravo zvitkov in jih imamo za večkratno uporabo. Dobimo jih v Müllerju, Lesnini, Merkurju,... Pripravimo prilogo po želji - pečeno polento, riž, bulgur,...V voku ali ponvi segrejemo kokosovo maslo ali repično olje, ter pečemo zvitke 15-20 minut. Vmes jih večkrat obrnemo, da se lepo zapečejo iz vseh strani. Ko so zvitki pečeni, jih narežemo na rezine. V vok nato damo nastrgano lupino limone, limonin sok in sladkor. Med stalnim mešanjem segrevamo, dokler se sladkor ne raztopi. Povečamo temperaturo in pustimo da rahlo vre 2 minuti. Piščančje zvitke razdelimo na krožnike, dodamo prilogo in vse skupaj pokapamo z omako. Zraven pa malo solatke, a ne :) Poleg kitajskih zadevic se odlično priležejo kalčki, ki jih v bolje založenih supermarketih dobimo v konzervi ali pa tudi sveže na oddelku s sadjem in zelenjavo. Pa dober tek!

Ni komentarjev:

Objavite komentar