ponedeljek, 22. april 2013

Pečeno kislo zelje z mletim mesom

Tole je pa že stalnica. V skrinji imam mleto meso. Kaj naj z njim? Čufti? Musaka? Lazanja? Polpetki? Mesna omaka za testenine? Ne, to smo že jedli v zadnjih mesecih. Nekaj novega bi. Potem pa "googlam" dokler nekaj ne najdem. Tole sem ravno danes delala in je zanimivo. Nekaj novega :) Pa precej nasitno.



Sestavine:

  • 300 g kislega zelja
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • kokosovo maslo/repično olje
  • 200 g mletega mesa
  • lovorjev list
  • 2 jajci
  • 100 g kisle smetane
  • 50 ml mleka
  • sol, poper
  • pol pikantne klobase (po želji)


Postopek:

Kislo zelje odcedimo in po želji speremo, če ne maramo preveč kislo. Čebulo in česen drobno sesekljamo in skupaj z lovorjevim listom prepražimo. Dodamo mleto meso in pražimo dokler ni pečeno. V posebni skledi zmešamo kislo smetano, jajci, mleko, sol in poper. Namastimo pekač in vanj na dno položimo polovico zelja. Nanj razporedimo mleto meso in nato zopet zelje. Čez prelijemo mešanico kisle smetane, jajc in mleka ter postavimo v pečico na 200 °C za pol ure. Vmes klobaso narežemo na kolobarčke. Ko preteče pol ure, pekač vzamemo ven in na vrh razporedimo koščke klobase. V pečico postavimo še za dodatnih 15 minut. Postrežemo toplo, s skledo zelene solate. Dober tek!

1 komentar: