ponedeljek, 22. april 2013

Noro dober ragu

Večkrat gledam kuharske oddaje. Zelo mi je všeč, ko vidim kaj novega. Vendar je tole daleč od tega. Lahko bi rekli navadna "ragu" omaka za testenine/njoke, pa vendar. Božanska. Pa nisem ljubiteljica raguja. Odkar sem tole poizkusila pa si polnozrnate špagete sem pa tja privoščim z užitkom.



Sestavine (4 osebe):

  • 50 g slanine/pancete (špeha)
  • 2 čebuli
  • 4 stroki česna
  • 1 velik korenček
  • 1 velika paprika
  • 500 g mletega mesa
  • močno rdeče vino (približno 2-3 dl)
  • 100-200 g pelatov (po okusu)
  • 1 goveja kocka
  • lovorjev list


Postopek:

Slanino narežemo na majhne kockice in jo prepražimo na kokosovem olju. Dodamo drobno nasekljano čebulo, jo pražimo nekaj minut in zatem dodamo še na lističe narezan česen, na majhne trakce narezan korenček in na drobne kockice narezano papriko. Pražimo dobrih 10 minut. Nato dodamo meso, ter ga med stalnim mešanjem pražimo približno 10 minut. Dodamo rdeče vino in počakamo, da izpari. Nato dodamo pelate, približmo 2 dl vrele vode ter kocko, lovor in poper. Po želji lahko začinimo tudi s čilijem in soljo, če se nam zdi premalo slano. Kuhamo 3 ure. Vmes večkrat premešamo, po potrebi dodamo vodo (ali vino) ter poizkušamo, če nam okus ustreza. Postrežemo s polnozrnatimi špageti ali domačimi njoki. Pa dober tek!

Ni komentarjev:

Objavite komentar