Rahlo pikantna jed vas bo navdušila zaradi mešanice različnih okusov. Bulgur sem odkrila pred kratkim in sem nad njim navdušena, saj je odlična zamenjava za riž, ki mi nikoli ni bil preveč všeč. Bulgur je zdrav in manj kaloričen nadomestek riža in ga najdete v vseh večjih supermarketih in trgovinah z zdravo prehrano. Prav tako tudi kokosovo olje.
Sestavine (2 osebi):
Sestavine (2 osebi):
- 300g piščančjih beder brez kosti
- 100g bulgurja
- 1 žlička kokosovega olja
- 1 čebula
- 1 lovorjev list
- pol žličke kardamoma v prahu
- pol žličke cimeta v prahu
- pol žličke mlete kurkume
- 2 žlici rdeče curryjeve paste
- 50g rozin
- 2 pekoča čilija ali 1 žlička čilija v prahu
- pol žličke koriandra v prahu
- sol in poper po okusu
- Meso operemo pod tekočo vodo in dobro osušimo s papirnatimi brisačkami. Narežemo ga na za grižljaj velike kose. Čebulo olupimo, operemo in drobno sesekljamo. Rozine preberemo in slabe zavržemo. Čilije operemo, očistimo in jim odstranimo semena.
- Večjo ponev pristavimo na kuhalnik in v njej na zmerni temperaturi segrejemo kokosovo olje . Dodamo čebulo, lovorjev list, kardamom, cimet, sol in poper. Vse skupaj med počasnim mešanjem pražimo 10 minut. Nato v ponev dodamo piščanca, curryjevo pasto in kurkumo. Vse skupaj kuhamo dobrih 8 do 10 minut. Med kuhanjem večkrat pomešamo, zato da se piščanec zapeče z vseh strani.
- V ponev nato primešamo bulgur, čilije in rozine. Če ne maramo preveč pekoče lahko čili izpustimo oziroma ga uporabimo zelo malo. Vse skupaj zalijemo z nekaj vode. Ponev pokrijemo in na visoki temperaturi zavremo. Ko zavre, dobro premešamo in precej znižamo temperaturo ter kuhamo še 20 minut. Nato ponev odstavimo in pustimo jed stati 10 minut.Jed nato razdelimo na krožnike in še toplo ponudimo.
Bulgur sem ravno zadnjič videla nekje. Ga bo treba poskusit, če praviš, da je dober - riža namreč tudi jaz ne maram preveč.
OdgovoriIzbriši